Hlavní obsah

Po sítích koluje video, na němž policista míří na řidiče samopalem z okna auta

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie se zabývá videozáznamem, který koluje po sociální síti Instagram. Ukazuje policejní auto, z něhož policista vytáhne samopal a pohrozí řidiči, který jede vedle něj. Proč to udělal a zda incidentu něco předcházelo, není jasné.

Záběr z videa, na kterém policista z auta míří na řidiče samopalem

Článek

Video se objevilo ve středu na profilu, který se podle názvu zabývá nevhodným chováním řidičů na silnicích. Jako autor je tam však uveden jiný profil, kde jsou fotografie sportovních aut. Video bylo k dispozici i zde, ale pouze v tzv. stories, kde byl také popsán průběh incidentu.

„Vozidlo z výhledu, jedoucí v pravém pruhu za kolonou s majáky, udržuje stejnou rychlost s policejním vozidlem jedoucím v pravém pruhu v odstupu cca dvě sekundy. Policejní vozidlo v levém pruhu zpomaluje na úroveň vozidla z výhledu. Osoba ve vozidle namíří z okna zbraní na vozidlo z výhledu, přičemž policejní vozidlo opět zrychluje a zařazuje se do pravého pruhu, před vozidlo z výhledu.“

Není jasné kdy a kde se incident odehrál ani zda zveřejněné video ukazuje celý průběh akce. Podle informací Novinek jde zřejmě o kolonu policejních aut, která doprovází ceniny a peníze z České národní banky. Tito policisté bývají běžně vybaveni samopaly.

Policie se případem již z vlastní iniciativy zabývá. Protože je ale příliš brzy, nemá žádné podrobnější informace. „Veškeré okolnosti v současné chvíli prověřuje Odbor vnitřní kontroly KŘP hl. m. Prahy. V případě zjištění porušení platných právních norem bude věc s policisty řešena v kázeňském řízení,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Majitel profilu Novinkám řekl, že není autorem videa. Víc se k záznamu nechtěl vyjadřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám