Hlavní obsah

Po silnici jel cikcak. Řidič na Táborsku nadýchal přes tři promile

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sudoměřice

Jihočeští policisté zahájili trestní řízení s řidičem, kterého v sobotu večer zastavila hlídka v Sudoměřicích u Bechyně na Táborsku. Muž na sebe upozornil nebezpečnou jízdou, když po silnici kličkoval ze strany na stranu. Dechová zkouška ukázala přes tři promile.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté řidiče Citroenu Berlingo zastavili v sobotu kolem 21:30 hodin. „Naše hlídka zaznamenala vozidlo, které po silnici kličkovalo ze strany na stranu,“ sdělil v pondělí Novinkám mluvčí policie Miroslav Doubek. Muž je podle něj středního věku.

„Test na přítomnost alkoholu v organismu, provedený přístrojem Dräger, byl pozitivní, hladina alkoholu v dechu dosáhla hodnoty 3,25 promile,“ upřesnil mluvčí.

Policie podle Doubka podezírá muže z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí peněžitý trest nebo až roční vězení. „Policisté případ zpracují ve zkráceném přípravném řízení, o konkrétní podobě a výši trestu rozhodne soud,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám