Hlavní obsah

Zatoulaného servala našli v Praze v křoví za garážemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie a strážníci hledali na Praze 4 mládě servala, které v neděli večer uteklo majiteli. Pomáhali také pracovníci odchytové služby. Zvíře se podařilo v pondělí odpoledne najít za garážemi v křoví.

Foto: Policie ČR

Serval, který utekl majiteli v Praze.

Článek

Městské policii se ozvala krátce před 14. hodinou mladá žena, která zvíře zahlédla v ulici V Rovinách v Praze 4 v křoví za garážemi.

„Strážníci pak na pozemku střední a mateřské školy v Horáčkově ulici zvíře nalezli a za pomoci sítě společně s pracovníkem odchytu zajistili. Serval nyní míří na prohlídku k veterináři,“ informovala mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Po Praze se prochází gepard, volal vyděšený řidič. Strážníci našli servala

Krimi

Zmizení zvířete ohlásil podle mluvčího policie Jana Daňka v neděli kolem 23. hodiny majitel zvířete z Podolí. Mělo se jednat o půlroční kotě servala stepního, které je asi 60 centimetrů velké a slyší na jméno Bejby.

Pracovník odchytové služby naznačil, že by zvíře mohlo být nebezpečné. Majitel zároveň uvedl, že serval se ztratil již před třemi dny.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o zvíře v zájmovém chovu, je jeho majitel povinen zajistit zvíře proti útěku, pokud tak neučiní, dopouští se přestupku. Z tohoto důvodu strážníci předali oznámení příslušné městské části a také dají podnět na městskou veterinární správu,“ řekla již dříve Seifertová.

Foto: MP Praha, Bez zdroje

Serval byl nalezen na zahradě v křoví

Servala už policisté v Praze řešili. V roce 2020 utekla samička servala v Újezdu nad Lesy. V roce 2019 zalarmoval strážníky muž, který servala označil za geparda. V tomto případě byl s šelmou na procházce její majitel.

Serval je kočkovitá šelma z Afriky. Řadí se mezi malé kočky. Loví hlodavce a ptáky a dokáže rychle běhat a vysoko skákat. Serval je chráněný a k jeho chovu je potřeba mít povolení a zabezpečené místo chovu.

Foto: Policie ČR

Serval stepní, který utekl majiteli v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám