Hlavní obsah

Po požáru obchodního domu zbyla škoda za 20 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úterní požár obchodního domu Hasso na pražském Černém Mostě způsobil škodu 20 miliónů korun. Oheň vypukl při práci s otevřeným plamenem, jímž dělníci na střechu přivařovali izolační lepenku. Hasiči střechu hlídali ještě ve středu dopoledne.

Foto: Pavel Winkelbauer

Kapitán švédského národního týmu Glenn Ikonen.

Článek

"Zatím to nebylo zcela zlikvidované. Ještě tam jsou možná nějaká skrytá ohniska, která hledáme," řekl dopoledne ČTK mluvčí pražských hasičů Václav Hladík.

Požární vyšetřovatelé podle Hladíka zpracovávají odborné vyjádření pro policii. Zaměřují se přitom na příčinu požáru a jeho šíření. Zjišťují také, zda někdo neporušil předpisy. Závěr ještě není znám. "Zatím uplynul od požáru den. Na spis máme 30 dní, ve složitějších případech 60 dní," uvedl mluvčí.

Trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti se tu bezesporu stal, řekl Ladislav Bernášek z pražské policejní správy.

Policie zatím nikoho neobvinila. "Nyní jsou vyslýcháni svědci," dodal Bernášek.  

Požár trval více než tři hodiny

Střecha začala hořet v úterý dopoledne, hasiči požár zlikvidovali po 3,5 hodině. Díky betonu ve střeše se oheň nedostal dovnitř obchodního centra, kde je samoobsluha, obchody a restaurace. Na zkáze vnitřního vybavení se ale podepsala voda z požárních hadic. Při požáru nebyl nikdo zraněn, policie všechny lidi evakuovala. Nikoho údajně neohrozil ani hustý dým z hořící izolační lepenky, dřeva a částečně i ze vznícené polyuretanové pěny - celá zpráva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám