Hlavní obsah

Po požáru na benzince v Těšíně je mladík ve vazbě. Podle policie by mohl čin opakovat

ČTK, kub
Český Těšín

Mladík podezřelý, že minulý týden zapálil zásobníky LPG na benzince v Českém Těšíně, je ve vazbě. Podle policie hrozí, že by čin opakoval. Motiv činu policie zjišťuje, spekulace o tom, že obviněný chtěl spáchat sebevraždu, kriminalisté nepotvrdili.

Požár zásobníků LPG v Českém TěšíněVideo: HZS

 
Článek

Policisté 21letého mladíka obvinili z obecného ohrožení. „Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby. Důvodem byla obava, že by své jednání zopakoval," řekla v pondělí mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Mladík obviněný z požáru na benzínce v Těšíně byl na drogách

Krimi

Podle kriminalistů byl mladík v době činu pod vlivem drog. V prostoru čerpací stanice v Karvinské ulici se nejdřív pokusil zapálit pohonné hmoty v hrdlech tankovacích pistolí, což se mu nepodařilo.

„Nato zapálil plyn ve dvou tlakových nádržích s LPG. Reálně hrozil výbuch tlakových plynových nádrží s tragickými následky na životech a zdraví," uvedla Viačková.

Muž založil oheň u mariánského sloupu na Staroměstském náměstí

Krimi

Hasiči požár plynu likvidovali téměř 23 hodin. Celou dobu zásahu byla zastavena doprava v Karvinské ulici. Omezen byl částečně provoz i na nedaleké železniční trati.

Reklama

Související články

Zdrogovaný muž chtěl zapálit benzínku

V neděli odpoledne zastínily drogy nadobro mysl čtyřiašedesátiletého muže. Ten si na benzínce v Černé Hoře koupil do kanystrů benzín a zapalovače. Pak obsluze...

Při výrobě drog na Klatovsku explodoval dům

V Horažďovicích na Klatovsku v pondělí večer shořel rodinný dům. Podle informací Práva byl příčinou požáru výbuch při výrobě drog. Policie už má podezřelého....

Výběr článků

Načítám