Hlavní obsah

Po požáru domu v Olomouci našli mrtvého člověka

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravský Beroun
Aktualizováno

Tragicky skončil požár, který ve čtvrtek večer zachvátil bytový dům v Moravském Berouně na Olomoucku. Hasiči v troskách nalezli lidské tělo. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár bytového domu v Moravském Berouně likvidovali hasiči do pátečních ranních hodin

Článek

„Budova má po požáru zcela poškozenou střechu,“ uvedl mluvčí s tím, že uvnitř objektu se zřítily, propadly i stropy v bytech.

Většina obyvatel domu jej opustila ještě před příjezdem hasičů. Pro 17 lidí bylo zajištěno náhradní ubytování. V bytech požárem zasaženého objektu nikdo nezůstal.

Dům ve Zlíně vzplál při saunování, žena utrpěla popáleniny

Krimi

Při dohašování však hasiči objevili v troskách půdního prostoru ostatky lidského těla. „S největší pravděpodobností se bude jednat o osobu, u které bylo podezření, že se nachází v části budovy, která se zřítila,” dodal Hošák.

Policejní mluvčí Petra Vaňharová Právu řekla, že na půdě bytového domu podle jeho obyvatel občas přespával místní bezdomovec. „Potvrdit přítomnost muže v hořícím domě však nedokázali přesně určit. V průběhu zásahu nalezli hasiči v troskách půdního prostoru ohořelé ostatky lidského těla,“ uvedla.

Bližší okolnosti požáru jsou předmětem šetření. „Způsobená škoda půjde do milionů korun,“ doplnila Vaňharová.

Reklama

Výběr článků

Načítám