Hlavní obsah

Po návratu z psychiatrie ubil otce a škrtil matku

Novinky, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Pouhý den po návratu z psychiatrické léčebny, tedy v pondělí, utloukl 36letý muž svého 69letého otce v Pardubicích. Agresivitu pak obrátil i proti své 68leté matce, kterou se pokusil uškrtit. Ženě se však podařilo ze synových rukou vyprostit a utéct k sousedům. Ti uvědomili o hrůzném počínání psychicky labilního muže policii.

Foto: Dřevěné divadlo
Článek

"Muž byl v bytě na sídlišti Višňovka zadržen, ošetřen v nemocnici a předán do péče psychiatrického zařízení," uvedla mluvčí královéhradecké policie Marie Kotková.

"Policejní rada jej bezprostředně po spáchání činu obvinil z trestných činů vraždy a pokusu vraždy. Za to mu hrozí trest odnětí svobody od deseti do patnácti let. Faktem však zůstává, že muž trpící schizofrenií a těžkými depresemi nemusí být v návaznosti na svůj špatný psychický stav ani stíhán," dodala Kotková.

Samotné vyšetřování ještě nějaký čas potrvá. Vrah, který bude hospitalizován na psychiatrii a podroben speciálním testům, se dosud k motivu svého jednání nevyjádřil. Stejně tak i jeho zdrcená matka.

Sousedé jsou šokováni

Zděšení jsou sousedé a lidé bydlící v blízkosti místa tragédie. "Je to pro nás hrozný šok," uvedla jedna ze zdejších důchodkyň, jenž si nepřála být jmenována. "Doposud jsme byli přesvědčeni, že celá rodina žije naprosto klidným vyrovnaným životem, a najednou takováto hrůza. Oba manželé byli velice hodní lidé, o synovi jsme příliš informací neměli. Víme jen, že byl léčen na psychiatrické léčebně a údajně se den před touto událostí vrátil domů. Je to pro nás všechny, kteří jsme je znali, velká rána," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám