Hlavní obsah

Po návratu z diskotéky se muži pohádali, jeden druhého ubodal

Novinky, bad
Praha

Třiačtyřicetiletý Róbert Rác se od středy zpovídá z vraždy svého spolubydlícího (54) z loňského léta. Podle obžaloby muže ubodal k smrti po předchozí hádce. Rác, který sice přiznává vinu, ale tvrdí, že šlo o zabití, si už jeden trest za téměř identický čin odseděl. Hrozí mu proto až dvacet let vězení, případně i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Róbert Rác u souduVideo: Novinky

 
Článek

Rác se svým spolubydlícím popíjeli už od rána v bytě v Mladé Boleslavi. „Začali jsme pivem, byl víkend, nemuseli jsme do práce,“ vzpomínal Rác. Během dne prý zvládli asi sedm osm piv. „Mám mezitím výpadky, nepamatuju se, co se dělo nebo nedělo,“ pokračoval obžalovaný.

Večer si se spolubydlícím a jeho dcerou usmysleli, že vyrazí na diskotéku. Protože tam ale prodávali jen malá piva, přešli všichni podle Ráce na tvrdý alkohol.

Po nějaké době a několika drincích vyrazili domů, dcera poškozeného na diskotéce ještě zůstala.

Po příchodu domů se Rác se svým spolubydlícím pohádal. „Nevím, proč jsme se hádali, vůbec si nevzpomínám. Pamatuji si jenom to, že mě chytil pod krkem, začal mě škrtit a dal mi pěstí pod oko,“ uvedl Rác. „Nevěděl jsem, co se stalo, tak jsem z nervu...přeskočilo mi....na kuchyňský lince byl nůž, tak jsem ho vzal a nevím, kolikrát jsem ho bodl,“ přiznal muž.

Muži se vrátili z diskotéky a propukla hádka, po které zůstal jeden mrtvý

Krimi

Podle obžaloby Rác bodal a řezal nožem s dvanácticentimetrovou čepelí, muži zasadil asi deset ran do oblasti hlavy a krku. Jeho spolubydlící zemřel na místě mimo jiné na vnitřní krvácení a probodnutou plíci.

„Zahodil jsem nůž, uvědomil jsem si, co jsem proved, a jelikož mi bylo horko, tak jsem šel ven před barák. Začal jsem brečet, co jsem to proved, vyčítal jsem si to a zjistil jsem, že jsem pořezanej na rukou a že jsem si zabouch dveře od bytu,“ pokračoval Rác před soudem.

Do bytu nakonec vylezl po hromosvodu otevřeným oknem. Tam zjistil, že je jeho spolubydlící mrtvý a začal vytírat chodbu od krve. Záchranku nezavolal prý proto, že neměl odvahu říct, co se stalo.

Pomoc zavolala až dcera poškozeného, která se vrátila z diskotéky a které Rác řekl, že je její otec zraněný. Muže se snažili oživit, bez úspěchu.

Rácovi hrozí až výjimečný trest proto, že už byl za téměř identický skutek jednou odsouzen. V listopadu 2008 v Přerově nad Labem po předchozí hádce a v opilosti dvakrát bodl svého spolubydlícího, ten ale se štěstím přežil. Krajský soud v Praze Rácovi za pokus o vraždu vyměřil desetiletý trest, který následně zmírnil odvolací soud na sedm let, které si Rác v plné míře odseděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám