Hlavní obsah

Po nárazu do stromu zemřeli v autě čtyři mladí lidé

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

V noci na neděli se v Hradci nad Moravicí - Kajlovci na Opavsku stala tragická dopravní nehoda. Po nárazu osobního auta do stromu zemřeli čtyři mladí lidé, jedna žena byla při smrtelném nárazu těžce zraněna. Lidé se vraceli z diskotéky. O víkendu už zemřelo na českých silnicích osm lidí.

Článek

Parta mladých lidí údajně odjížděla z diskotéky v nedaleké Březové domů do Hradce nad Moravicí a okolních vesnic. Nehoda se stala na silnici I/57 mezi Fulnekem a Opavou před Hradcem nad Moravicí-Kajlovcem v lokalitě u lomu, kde táhlé klesání přechází v pozvolnou levotočivou zatáčku.

Asi sto metrů za značkou "Nebezpečí smyku" vyletěla Škoda Octavia z mokré až zledovatělé silnice a levým bokem narazila do stromu.

Vůz se rozpůlil a tři lidé, kteří seděli vzadu, vyletěli ven. Řidič a spolujezdec zůstali zaklínění uvnitř. "Nehodu oznámil svědek, kterého Škoda Octavia předjížděla v místě, kde je plná čára," uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Na místě zahynuli čtyři muži ve věku 21 až 25 let, 17letá dívka jako jediná nehodu přežila, ale utrpěla mnohočetná vážná zranění, například zlomeniny bérce a čelisti nebo zhmoždění plic.

V autě uhořeli dva lidé

Informace o údajně příliš rychlé jízdě a alkoholu v krvi 21letého řidiče policie zatím nepotvrdila. "Byla nařízena soudní pitva, kde pochopitelně bude zjišťována i případná přítomnost alkoholu v krvi. Také další okolnosti nehody se ještě prošetřují," uvedl mluvčí.

V Moravskoslezském kraji se v noci stala i další tragédie. Do cyklisty narazilo osobní auto, muž srážku nepřežil.

Další vážná nehoda s tragickými následky se v sobotu večer stala na silnici mezi Pelhřimovem a Humpolcem. Uhořeli dva lidé, další dva byli těžce zraněni. [celá zpráva] Osobní auto jedoucí z vedlejší silnice nedalo přednost vozu na hlavní.

Smrtelná nehoda se stala v sobotu také na silnici mezi Čáslaví a Podhořany ve středních Čechách. Na místě zahynul čtyřicetiletý muž, který podlehl mnohočetným poraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám