Hlavní obsah

Po kopanci od koně bojuje dívka o život

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

O život třináctileté dívky bojují od soboty lékaři v plzeňské fakultní nemocnici. Dívku kopl do hlavy kůň během prvního ročníku Jarní technické pouti na letišti v Plané na Tachovsku, který byl součástí doprovodného programu.

Foto: Jiří Kutáč

Ilustrační fotografie

Článek

Zraněná divačka sledovala ukázku drezúry. Jeden z koní znenadání zareagoval podrážděně a vyhodil kopyty tak nešťastně, že mladou fanynku jezdectví zasáhl do hlavy.

"Zraněnou dívku jsme přebírali v hlubokém bezvědomí. Měla vážné poranění hlavy," řekl lékař letecké záchranné služby Michal Mareček. Mluvčí nemocnice Renata Jenšíková v pondělí potvrdila, že jde o velmi vážné poranění. Bližší informace o zdravotním stavu pacientky ale nemocnice nesdělila.

Organizátoři mlčí

Vyjadřovat se nechtěl ani zástupce firmy, která organizovala akci na letišti. "Nechci to komentovat. Je to nepříjemné," odpovídal pouze.

Okolnosti případu začali prošetřovat policisté. "Šetříme to jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Jsme ale teprve na začátku, takže na nějaký závěr je ještě příliš brzy," uvedl zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám