Hlavní obsah

Plný autobus sjel u Frýdku do příkopu, před pádem ho zachránil sloup

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalice

V příkopu a opřený o železobetonový sloup elektrického vedení skončil v neděli dopoledne u Frýdku-Místku autobus plný cestujících. Zhruba tři desítky lidí i řidič vyvázli z nehody bez zranění. Hasiči vyprostili autobus pomocí speciální techniky, akci zaznamenala jejich kamera.

Vyproštění autobusu u Frýdku-MístkuVideo: HZS

 
Článek

Ke karambolu spoje mířícího s turisty na Visalaje došlo v 10 hodin ve Skalici u Frýdku-Místku. „Všichni cestující opustili autobus ještě před příjezdem hasičů. Autobus zůstal opřený o sloup elektrického vedení, nebyl naštěstí poškozen,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Autobus trčel po srážce v Příbrami ze škarpy, sypač skončil na boku

Krimi

Dodal, že situaci zkontroloval technik energetické společnosti ČEZ, hasiči také požádali projíždějící sypač, aby na místo zásahu nasypal více kameniva.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Nehoda autobusu u Frýdku-Místku

„Největší komplikací bylo zajistit, aby při vyproštění prázdného autobusu nebyl poškozen sloup a zároveň nezpůsobit větší škodu na autobusu třeba tím, že by jej sloup dodatečně odřel,“ popsal mluvčí.

V Praze se srazily dva autobusy, sedm zraněných

Krimi

Nakonec autobus vyprostili tak, že jej nadzvedli pneumatickým vakem, tzv. sněhulákem, a kola mu podložili dřevěnými hranoly, aby dostali pravé kolo z příkopu na úroveň asfaltu a mohli autobus tahat směrem do boku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při vyprošťování autobusu ve Skalici použili hasiči dva speciální vozy

Při vyprošťování využili hasiči dva speciály. Jeden tahal autobus z boku, druhý jej držel na tyči, aby nesjel zpět do příkopu.

Havárie autobusu plného dětí v Praze: Policie obvinila řidiče, hrozí mu pět let

Krimi

„Když byla zadní kola na silnici, jeden z vyprošťovacích speciálů potáhl autobus dopředu a byl celý venku. Ten pak odjel do dílen na kontrolu podvozku,“ vysvětlil Kůdela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám