Hlavní obsah

Plameny zničily seník na Frýdecko-Místecku, škoda je dva miliony

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Škodu za minimálně dva miliony korun způsobil sobotní požár seníku na Frýdecko-Místecku. S plameny bojovalo osm jednotek hasičů se deseti cisternami.

Požár seníkuVideo: HZS MSK

 
Článek

Oheň zachvátil seník ve Lhotce kolem 18. hodiny. „Už po příjezdu prvních jednotek byl seník o půdorysu přibližně 20 krát 60 metrů požárem zcela zasažen, uvnitř bylo uskladněno téměř 1500 balíků sena určených pro krmení,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

U Prahy hořela střecha vily se solárními panely

Krimi

Dodal, že hasiči v první fázi zásahu chránili vodou vedle stojící budovu. „Na nedalekém rybníce bylo po dohodě s jeho majitelem zřízeno čerpací stanoviště se třemi čerpadly. Odtud jednotky dopravovaly kyvadlově vodu na požářiště cisternami,“ nastínil s tím, že seno pomocí nakladače postupně vyváženo na sousední louku, kde jej hasiči rozhrabávali a dohašovali.

Foto: HZS Moravskoslezkého kraje

Požár seníku na Frýdecko-Místecku

„Práce na vyklízení a postupném prolévání sena probíhali až do ranních hodin,“ doplnil Kozák. Proč začal seník hořet, hasiči vyšetřují.

Foto: HZS Moravskoslezkého kraje

Požár seníku na Frýdecko-Místecku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám