Hlavní obsah

Plameny poničily členitý rodinný dům u Prahy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jílové u Prahy

Rozsáhlý požár značně členitého rodinného domu likvidovali o víkendu hasiči v Radlíku v okrese Praha-západ. Plameny zasáhly nejméně polovinu střechy a dvě místnosti, hasiči použili také výškovou techniku. Vyšetřovatelé spočítali škodu napáchanou ohněm na zhruba 10 milionů korun, za požárem byla podle nich zřejmě závada na elektroinstalaci.

Foto: HZS Středočeského kraje

Zásah v Radlíku hasičům komplikovala členitá střecha s různou výškou

Článek

Hasiči vyrazili do akce v Radlíku, který je částí Jílového u Prahy, v sobotu ráno kolem 8. hodiny. Svědci volali na tísňovou linku, že viděli plameny šlehající ze střechy rodinného domu.

Profesionální hasiči se svými kolegy z dobrovolného sboru na místě zjistili, že požár zasáhl zhruba polovinu střechy a dvě místnosti. Na pomoc vyrazily další jednotky.

Při požáru garáže v Českém Těšíně našli lidské tělo

Krimi

„Ke zdolání plamenného hoření bylo nasazeno několik vodních proudů, včetně využití výškové techniky. Zásah byl poměrně náročný, neboť práci hasičů komplikoval členitý objekt o půdorysu 20 x 15 metrů. Navíc měla budova několik části s rozdílnou výškou střešní konstrukce a požár se šířil pod krovem střechy,” popsala v neděli zásah mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Foto: HZS Středočeského kraje

Vyšetřovatelé vyčíslili škodu po požáru v Radlíku na 10 milionů

Hasiči pak požářiště rozdělili pro větší účinnost jejich zásahu na dva hlavní úseky. Kromě hašení požárníci také museli rozebrat střešní konstrukci, hledali tam hlavně skrytá ohniska hoření.

Hasiči v noci bojovali s požárem střechy obytného domu na Smíchově

Krimi

„V půl desáté se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu a mohla být nahlášena lokalizace. Půl hodiny před polednem byl požár zcela zlikvidován a hasičský vyšetřovatel spolu s kriminální policií a experty z ústavu požární ochrany začali zjišťovat příčinu požáru,” sdělila Fliegerová.

Foto: HZS Středočeského kraje

Rozsáhlý požár rodinného domu v Radlíku (část Jílového u Prahy)

Za hořením byla podle předběžných závěrů technická závada na elektroinstalaci, škodu vyčíslili na deset milionů korun. „Zdravotnická záchranná služba na místě ošetřila jednu osobu,” dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám