Hlavní obsah

Pitva dvouleté dívky, kterou měla utýrat pěstounka, potvrdila násilnou smrt

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pitva dvouleté dívky, kterou měla utýrat její 25letá pěstounka z Plzně, prokázala násilnou smrt. V pondělí o tom informovala policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pitva, která proběhla minulý týden, prokázala příčinu úmrtí u nezletilé holčičky. Bylo to poranění hlavy, které se neslučovalo se životem,“ řekla Právu mluvčí policie Hana Kroftová.

Vyšetřovatel si nyní podle Kroftové vyžádal znalecké posudky obviněné, a to z oboru zdravotnictví, odvětví psychologie a psychiatrie.

Žena, která měla dítě svěřené do péče v rámci příbuzenské pěstounské péče a byla tetou dvouleté holčičky, skončila ve vazbě. Policisté ji stíhají pro zločin těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. V případě prokázání viny pěstounce hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Soud už ženě odebral i druhé dítě, o které se rovněž starala v náhradní rodinné péči. Hrůzný případ v minulých dnech spustil debatu o tom, zda by stát neměl více dohlížet na příbuzenskou pěstounskou péči. Dnes totiž v takových případech pěstouni nemusejí projít psychotesty tak, jako jimi musejí projít zájemci o pěstounskou péči mimo rodinný kruh. Problematikou se zabývá ministerstvo práce a sociálních věcí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám