Hlavní obsah

Piráti silnic se zákazu řízení smějí, klidně jezdí dál

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákaz řízení motorových vozidel vydaný soudem je mnohým pirátům silnic, kteří si ho vysloužili alkoholem, drogami a rychlou jízdou, pro smích. Křižují si to Českem dál, ze zákona nemají respekt. Ukazují to četné případy z poslední doby, kdy je policisté opět nachytali za volantem, a hazardéři si z toho nic nedělají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Například čtyřicetiletý muž z obce Stod na Plzeňsku byl policií opakovaně přistižen za volantem navzdory tomu, že mu soud zakázal řídit motorová vozidla až do března 2015, plzeňský magistrát mu zákaz prodloužil až do listopadu 2015.

Zákaz mu určily i městské úřady Stod a Domažlice, ale bylo mu to jedno. Teď v únoru si v Nýrsku načepoval benzín do auta s kradenými značkami a z čerpací stanice odjel bez placení.

A když si měl vyzvednout další rozsudek okresního soudu, přijel si pro něj opět autem. To už bylo na českou policii moc a pokusila se ho zadržet. Když ujel, chytila ho a poslala do vězení.

Jen na Pelhřimovsku během posledních několika dní chytili dva takové řidiče. Podobně i v dalších okresech. Jen za loňský rok policie evidovala 14,5 tisíce trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, do něhož porušení zákazu řízení spadá. Meziročně je to o 1500 případů více.

Reklama

Výběr článků

Načítám