Hlavní obsah

Pil jsem minerálku, jedu pro mléko. Řidič na Vyškovsku zapíral vodku prokládanou pivem

Než sedl za volant a nadýchal 1,5 promile, pil prý limonádu a minerálku. Řidiče směřujícího s touto výmluvou pro mléko do kravína zastavila na Vyškovsku policejní hlídka, kterou na sebe upozornil riskantní jízdou. Kontrolu zachytila policejní kamera.

Opilý řidič na VyškovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z minulého týdne v pondělí informoval mluvčí policie Petr Vala. Jeho kolegům se ve středu večer připletl do cesty 60letý šofér osobního auta, který na rovince z ničeho nic střídavě zrychloval a zpomaloval.

Po jeho zastavení hlídkou ale nebyl rizikům konec, protože auto začalo couvat na služební auto policie.

Když šofér vozidlo pořádně zajistil ruční brzdou, následovaly orientační dechové zkoušky na alkohol s výsledky kolem 1,5 promile alkoholu.

„No tak asi jo,“ odpověděl řidič na dotaz, zda souhlasí s naměřenými hodnotami.

Měl jsem litr rumu a vodky, přiznal řidič autobusu s dvaceti lidmi

Krimi

Jeden z policistů se následně zeptal, co muž před jízdou pil. „Já? Mirindu (nealkoholický nápoj s pomerančovou příchutí – pozn. red.) ,“ tvrdil šofér a k limonádě přidal ještě minerální vodu Ondrášovku s tím, že zrovna jel pro čerstvé mléko do nedalekého kravína.

Řidič následně na služebně při sepisování protokolu podle mluvčího přiznal, že předešlý den pil celé odpoledne vodku, kterou prokládal pivem.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič na Vyškovsku

„Policisté muži na místě okamžitě zadrželi řidičský průkaz. Nyní je navíc důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě uznání viny hrozí i pobyt ve vězení,“ dodal Vala.

Auto cukalo, stěrače stíraly. Řidiče po lahvi vodky zastavila policie v Jičíně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám