Hlavní obsah

Pil jsem až po nehodě, vysvětloval promile motorkář, který vrazil do auta na Jablonecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lučany nad Nisou

Naštěstí bez zranění se ve středu obešla nehoda motorkáře, který vrazil zezadu do osobního auta zpomalujícího před cyklistou v Lučanech nad Nisou. Podle policie jel řidič motorky příliš rychle a nestačil dobrzdit. Vzápětí nadýchal přes jedno promile, s čímž ale nesouhlasil a tvrdil, že pil až po nehodě.

Foto: Policie ČR

Nehoda motorkáře na Jablonecku

Článek

Nehoda se stala krátce před 14:00 nedaleko lučanského železničního přejezdu na hlavní silnici.

„Devětatřicetiletý řidič s motocyklem Honda CBR 600F jel ve směru od Smržovky do Jablonce nad Nisou, kde nepřizpůsobil rychlost, nestačil včas zastavit a zezadu narazil do vozidla Toyota Corolla, jehož řidič musel zpomalit za jedoucím cyklistou,“ informovala ve čtvrtek o nehodě mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče auta negativní, naopak tomu bylo u motorkáře, jemuž přístroj ukázal 1,11 promile.

Foto: Policie ČR

Místo střetu motorky s osobním autem v Lučanech nad Nisou

„S touto naměřenou hodnotou však nesouhlasil a k pozitivnímu výsledku dechové zkoušky uvedl pouze to, že nějaký alkohol vypil, ale až po uvedené dopravní nehodě,“ zmínila mluvčí s tím, že se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Při nehodě se nikdo nezranil. Okolnosti nehody dál vyšetřují dopravní policisté.

Osmnáctiletý motorkář ujížděl policii. Spolujezdec si to natáčel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám