Hlavní obsah

Pětiletý hoch spadl na Klínovci na hlavu a byl v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník německé záchranné služby letěl ve čtvrtek na pomoc pětiletému chlapci na Klínovec. Hoch spadl při hře na hlavu a upadl do bezvědomí.

Foto: Horská služba

Zásah německého vrtulníku a Klínovci

Článek

Německý chlapec si hrál s dalšími dětmi a pod dohledem jednoho z otců nedaleko skiareálu, když podle horské služby v zápalu hry spadl na hlavu a upadl do bezvědomí. Svědci volali horskou službu, otec raněného německou záchranku.

„Ihned jsem vyrazil na skútru na místo. Kolega ze stanice mi jel na pomoc se saněmi a další výbavou. Když jsem se blížil, slyšel jsem už raněného chlapce plakat, což je vždy dobré znamení, když je raněný už při vědomí,“ uvedl horský záchranář Jan Šimeček.

Domluvil se s německými kolegy, že vrtulník přistane na vrcholu Klínovce, a poskytl první pomoc zraněnému, kterému nasadil krční límec, upevnil do vakuové matrace a transportoval k vrtulníku. Chlapec byl u vrtulník ošetřen lékařem a odvezen do nemocnice v Německu.

Horská služba upozornila, že místy je na svahu tvrdý sníh.

„Při pádech na hlavu mohou být právě taková místa velmi nebezpečná. Hory jsou díky prázdninám plné turistů. Touto cestou bych je chtěl požádat, aby pohybu jak na sjezdových tratích, tak mimo ně věnovali zvýšenou pozornost,“ uzavírá náčelník Horské služby z Krušných hor Miroslav Račko.

Horská služba oživovala pacienta na saních za jízdy ve sněhové bouři

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám