Hlavní obsah

Pět zásahů během jednoho dne. Mladík skončil po pádu na sjezdovce v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranáři ze severu Moravy a Slezska ošetřovali v sobotu zranění způsobená lyžováním i túrou po horách. Pomoc potřebovali tři chlapci nebo 20letý lyžař, který narazil do překážky a skončil v bezvědomí.

Foto: ZZS MSK

Ilustrační foto

Článek

„Během dne byli záchranáři voláni k šestnáctiletému chlapci do Karlova v Jeseníkách a k o dva roky mladšímu chlapci do lyžařského areálu v Mostech u Jablunkova. Oba si přivodili středně těžká poranění při lyžování,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že další šestnáctiletý mladík spadl a zranil se při pěší túře v teniskách na sjezdovce v Malenovicích a šestačtyřicetiletá žena si poranila nohu při sestupu z Lysé hory.

„U všech pacientů zasahovaly týmy zdravotnické záchranné služby a po ošetření je transportovaly do zdravotnických zařízení,“ sdělil.

Devítiletý chlapec nezvládl jízdu na zmrzlém sněhu. Na pomoc mu letěl vrtulník

Krimi

Nejvážnější byl podle Humpla úraz dvacetiletého muže ve ski areálu v Tošovicích na Novojičínsku.

„Po pádu na lyžích s nárazem do pevné překážky byl zprvu v bezvědomí. Během zásahu záchranářů už pacient komunikoval, zasahující lékař však vyslovil podezření na poranění mozku,“ informoval s tím, že mladý lyžař byl po zajištění krčním límcem a po podání léků letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám