Hlavní obsah

Pět aut v sobě na dálnici D1 u Vyškova, řidiči nedobrzdili a vrazili do kolony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Celkem pět vozidel se v sobotu dopoledne srazilo na dálnici D1 na Vyškovsku, kde podle policie někteří z řidičů nejspíš nezvládli dobrzdit před kolonou. Záchranka odvezla do nemocnice dva zraněné, jednoho z nich vrtulníkem. Nehoda se stala ve směru na Kroměříž, kam policie postupně obnovuje provoz, který kvůli střetu aut předtím zcela zastavila.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Následky hromadné nehody na dálnici D1 u Vyškova

Článek

Vozidla se po 11:15 srazila na zhruba 226. kilometru. Podle policie se jednalo o dvě dílčí nehody krátce po sobě a takřka na dohled, navíc se odehrály jako přes kopírák.

„Podle prvotních informací dva řidiči zřejmě nestihli včas zareagovat na nenadálou situaci před sebou, kdy narazili do jiných vozidel,“ informoval mluvčí policie Petr Vala s tím, že dechové zkoušky na alkohol byly negativní.

Podle mluvčí záchranky Michaely Bothové záchranáři ošetřili jednoho muže se středně těžkým zraněním, kterého přepravil do nemocnice vrtulník, dalšího s lehkým zraněním pak odvezla sanitka.

Policie nejdřív směr na Kroměříž zastavila, krátce před 13. hodinou obnovila provoz v jednom jízdním pruhu.

„Kolony se pomalu rozjíždějí,“ upřesnila policie informace ke 13:00.

Dva mrtví silničáři a osm zraněných po hromadné nehodě na dálnici D2

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám