Hlavní obsah

Pes v útulku pokousal ženu, je v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Velmi těžké zranění utrpěla bývalá zaměstnankyně žďárského útulku pro psy, která se v úterý stavila na návštěvu za někdejšími kolegy. Za zatím neobjasněných okolností ji napadlo jedno z umístěných zvířat. Případ vyšetřuje policie.

Foto: Mapy.cz

Psí útulek ve Žďáru nad Sázavou v ulici Jihlavská

Článek

Incident se stal v úterý krátce po 11:30 v útulku pro psy v ulici Jihlavská ve Žďáru nad Sázavou.

„Psa, který ženu napadl, do útulku umístili v pondělí žďárští strážníci, když jeho opilého majitele odvezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Dana Čírtková.

Věk ženy policie neupřesnila, podle mluvčího záchranky Petra Janáčka se jednalo o seniorku, která utrpěla zranění zejména v dolní polovině těla. „Ve vážném stavu jsme ji letecky transportovali do Brna,“ uvedl mluvčí.

Mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlína Hořicová sdělila, že pacientka leží na klinice s anesteziologickou a resuscitační péčí a je v kritickém stavu. Podrobnosti s ohledem na ochranu pacientky neuvedla.

Holčičku u Plzně napadli a těžce zranili dva rotvajleři

Krimi

Podle slov vnučky oběti pro server iDnes museli lékaři ženě amputovat nohu.

Pomoc přes tísňovou linku přivolal svědek, který byl přímo u samotného napadení. Policejní hlídka byla podle Čírtkové na místě do pěti minut, načež museli psa od napadené odtrhnout. „Pak vážně zraněné ženě až do příjezdu záchranky poskytovali neodkladnou první pomoc,“ zmínila mluvčí.

Okolnosti napadení policie prověřuje. Pes je stále umístěný v útulku a řeší se jeho další osud.

Pes prý nebyl agresivní, o případu se šíří nepravdy

O jaké plemeno psa se jednalo, policie neuvedla. Lidé z útulku rovněž nechtěli o případu mluvit s odkazem na podepsanou mlčenlivost kvůli probíhajícímu vyšetřování.

Podle informací Novinek šlo o krátkosrstého psa střední velikosti, který se do okamžiku útoku neprojevoval agresivně a lidé z prostředí kolem útulku a jeho pracovníků incident označili jako pro ně zcela nepochopitelný zkrat.

Čírtková v souvislosti s případem ovšem uvedla, že se na sociálních sítích šířily podle policistů mylné informace o jejich zásahu, šlo o zmínky o tom, že hlídka nechala napadenou ženu bez pomoci a že pes již dříve útočil jinde ve městě.

Ani jedno z tvrzení se podle mluvčí nezakládá na pravdě, což Novinkám potvrdili i lidé blízcí majitelům útulku, včetně tvrzení, že pes volně pobíhal po areálu.

Zvířecí azyl se nyní radí s právníkem, jak proti těmto zveřejněným informacím postupovat.

Neuhlídala psa, který pokousal pošťačku. 77letá žena dostala podmínku a má platit pojišťovnám

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám