Hlavní obsah

Pes v rozpáleném autě v Hluboké trpěl skoro hodinu, nakonec uhynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

Policisté v Hluboké nad Vltavou vyšetřují případ možného týrání zvířete. Na parkovišti u zoologické zahrady si návštěvníci v pondělí odpoledne všimli stafordširského teriéra, který byl zamčený v autě a kolaboval. Okamžitě přivolali policisty a pokoušeli se rozbít okénko.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

„To se jim bohužel nepovedlo. Policisté mezitím zjistili telefon na majitelku vozu, telefon ale při vyzvánění stále zavěšovala. Po chvíli přišla k autu, které odemkla. Pes byl ve velmi vážném stavu a musel být okamžitě převezen k veterináři,“ řekl Jiří Matzner, mluvčí jihočeské policie, s tím, že pes byl v autě zavřený bezmála hodinu.

Případ nemá šťastný konec. Staford i přes veškerou pomoc veterinářky večer uhynul.

Pokud se prokáže týrání psa, může jít jeho majitelka i do vězení. „Teploty letošního léta jsou extrémní a důrazně připomínáme, že z uzavřeného vozidla se na slunci stává doslova pec. I pár minut v uzavřeném autě může způsobit zvířeti i dítěti velké zdravotní komplikace,“ připomněl Matzner.

Velkého psa nechala uhynout hladem a žízní. Ženě z Olomoucka hrozí šest let vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám