Hlavní obsah

Pes v Jaroměři vběhl do kanalizace. Než ho vytáhli hasiči, urazil 200 metrů

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

Na průzkum kanalizace se v Jaroměři v pondělí vydal pes, který byl schopen vtěsnat se do betonové roury o průměru necelého půl metru. Zvíře nakonec museli vysvobozovat přivolaní hasiči. Pes, který v rouře urazil asi 200 metrů, vyvázl bez vážných zranění.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Psa nakonec museli z betonové roury zachraňovat hasiči

Článek

Americký staford vběhl do betonové roury o průměru přibližně čtyřicet centimetrů v pondělí před polednem v jaroměřské částí Úpská luka. Jeho majitelé ho nebyli schopni dostat ven, a tak na pomoc přivolali hasiče.

„Z počátku nebylo jasné, v jaké části kanalizační roury pes je. S určením místa mohla hasičům pomoci sondážní kamera, kterou dopravili na místo zástupci městských vodovodů a kanalizací. V tu chvíli už ale bylo jasné, kde se pes nachází. Ve stísněných podmínkách urazil asi 200 metrů, až se dostal do vyústění v zasypané betonové skruži, kde ho hasiči uslyšeli štěkat,“ informovala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Skruž museli hasiči ručně odhrabat a rozbít betonovým kladívkem.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Psa hasiči opatrně vytáhli ze skruže, kterou museli rozbít kladívkem.

K betonové skruži se museli hasiči ručně dohrabat. Pomocí bouracího kladívka ji otevřeli a zatoulaného průzkumníka, jenž vyvázl bez vážných zranění, pak opatrně vytáhli. Následně jej předali jeho majitelům.

Na místě zasahovali jak profesionální, tak dobrovolní hasiči z Jaroměře. Ti při zásahu spolupracovali také s městskou policií a Policií ČR. Vysvobozeného psa ještě čekala prohlídka u veterináře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám