Hlavní obsah

Pes se zarostlým řetězem do krku trpěl měsíce. Chovatel z Tachovska dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černošín

Tachovský soud potrestal dvouletou podmínkou 42letého muže z Černošína za týrání psa. Navíc mu na tři roky zakázal psy chovat . Rozsudek není pravomocný. Podle spisu byl pes téměř rok uvázaný u domu na řetězu, který mu zarostl do krku. Navíc měl kůži procvaknutou karabinou.

Foto: Psí útulek Nora

Pejsek byl na řetězu uvázaný několik měsíců

Článek

„Obviněného jsem uznala vinným přečinem týrání zvířat, které bylo dlouhodobé a pro zvíře trýznivé. Rozhodnutí, které jsem v úterý vydala formou trestního příkazu, tedy bez veřejného projednání obžaloby, zatím nenabylo právní moci,“ sdělila Novinkám soudkyně Michaela Řezníčková.

Pokud nebudou státní zástupkyně nebo obviněný s verdiktem souhlasit, soud musí v případu nařídit hlavní líčení.

Foto: Psí útulek Nora

Pejsek měl řetěz prorostlý do živého masa

Podle Řezníčkové měl pes obojek ze řetězu zarostlý do živého masa a každý pohyb hlavy pro něj znamenal velkou bolest. „Takto trpěl několik měsíců,“ doplnila soudkyně s tím, že obžalovaný si toho musel být vědom. „Tvrdil, že psa nikdy nechtěl. Kdyby ho prý nedostal, tak se to nestalo,“ uvedla soudkyně.

Foto: Psí útulek Nora

Každý pohyb hlavy znamenal velkou bolest

Pejsek je už v pořádku

Zuboženého křížence objevili policisté letos v květnu. Do péče ho pak předali zvířecímu záchranáři Karlu Bobálovi, který jej převezl na prvotní ošetření k veterináři a pak o něho pečoval až do úplného zotavení.

„Pejsek je v pořádku. Máme zájemkyni, která by si ho chtěla vzít. Už si ho půjčuje na výlety. Předání ještě musíme administrativně vyřešit,“ uzavřel Bobál.

Chovatelce ze Šumperska chtějí odebrat stádo koz. Kvůli přerostlým paznehtům nemůžou stát

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám