Hlavní obsah

Pes na Trutnovsku zaútočil na muže, ukousl mu kus ucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel i se psem za kamarádem do Vítězné na Trutnovsku na kávu a poté se společně pustili do oprav brzd na trabantu. Kříženec ridgebecka a rottweilera náhle na muže zaútočil a zakousl se mu do pravého ucha. Majitel zvířete, které už třikrát útočilo na lidi, byl obviněn a hrozí mu roční vězení. Lidé v podkrkonošské obci se jeho i jeho psa bojí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté koncem loňského roku ukončili vyšetřování případu, ke kterému došlo v květnu na zahradě ve Vítězné, když obviněný přišel na pozemek poškozeného se psem, který zezadu na majitele pozemku zaútočil,“ popsala mluvčí policie Šárka Pižlová.

Pes byl při návštěvě puštěn na volno, zatímco se dvojice mužů odebrala k trabantu, na kterém začali opravovat brzdy. V jednu chvíli ale pes na muže zaútočil. „Zezadu poškozeného napadl, a to tak, že se mu zakousl do pravého ucha. Muž hned z pozemku utekl do domu, přičemž se ho pes pokusil ještě pokousat na zádech,“ dodala Pižlová.

Pes na povely svého majitele vůbec nereagoval, pokousaný muž krvácel z ucha a poté zjistil, že o kus ucha přišel. Následně musel zamířit k lékaři. Kriminalisté obviněnému muži mimo jiné kladou za vinu, že nedbal skutečnosti, že je zvíře nebezpečné a už třikrát zaútočilo na lidi. Teď muži hrozí až roční vězení.

Podle starosty Vítězné Petra Hrubého nejde ani tak o psa jako spíše o jeho pána, jenž bere opakované výtky spoluobčanů a obecních představitelů, aby dbal na řádnou výchovu psího svěřence, na lehkou váhu. Pán i jeho nezvladatelný pes prý představují postrach podkrkonošské obce.

„Chodí s tímto nebezpečným, leckdy bez košíku na volno puštěným psem, jehož nezvládá, po obci. Lidé se psa bojí a jeho majiteli se obávají cokoliv říci,“ popisuje starosta. „Obec s tím mnoho nezmůže, není k tomu kompetentní. Pes je držený na soukromém, nikoliv obecním pozemku,“ tvrdí Hrubý.

Za psí pamlsky s hřebíky dostal muž z Ostravy podmínku. Omluvil se a zaplatil veterináře

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám