Hlavní obsah

Za psí pamlsky s hřebíky dostal muž z Ostravy podmínku. Omluvil se a zaplatil veterináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rok a půl vězení s podmíněným odkladem na dva a půl roku. Takový trest vyměřil Okresní soud v Ostravě 57letému muži, který loni na sídlišti Dubina rozmístil otrávené návnady na psy, do kterých zapíchal i hřebíky. Po pozření návnad se přiotrávili dva psi. U soudu se muž hájil tím, že nebyly řešeny jeho stížnosti na hluk psů od souseda.

Foto: Policie ČR

Návnady s hřebíky

Článek

O soudním verdiktu informoval Novinky v úterý mluvčí ostravského okresního soudu Dalibor Zecha.

Rozsudek byl vyhlášen sice už loni, kvůli odvolání státního zástupce ho ale musel přezkoumat krajský soud. Rozsudek tak nabyl právní moci teprve v uplynulých dnech.

„Odsouzený rozmísťoval podomácku vytvořené pamlsky pro psy, které obsahovaly vruty a hřebíky. Pamlsky ještě s jedem na hlodavce rozmístil v okolí,“ uvedl Zecha.

Špekáček plný připínáčků. Zákeřné psí nástrahy děsí Karvinou

Krimi

„Ve dvou případech psi návnady pozřeli a majitel psů musel vyhledat ošetření v podobě vypumpování žaludků. Ve dvou dalších případech k pozření návnad nedošlo, ať již z důvodu na straně psa, či pozornosti majitelky psa,“ dodal.

Soud muže uznal vinným z trestného činu týrání zvířat. „Muž byl doposud soudně netrestaný. U hlavního líčení se doznal a vyjádřil lítost,“ řekl Zecha. Odsouzený také uhradil majitelům psů náklady na veterinární péči ve výši téměř deset tisíc korun.

Případ přitom není zcela ojedinělý. Podobného jednání se dopustil také dosud neznámý pachatel, který před několika dny rozházel v lázeňském parku v Karviné-Darkově kousky uzeniny plné připínáčků.

Na výskyt nástrah upozornila majitelka psa, která je v parku objevila. Pozření takové nástrahy může psům způsobit velké bolesti a v případě perforace střeva i smrt.

Policie v této souvislosti znovu apeluje na majitele domácích mazlíčků, aby při jejich venčení byli obezřetní a kontrolovali, co chce zvíře pozřít.

V Ostravě někdo rozhazuje buřty s rybářskými háčky, pár psů to už odneslo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám