Hlavní obsah

Pervitinového mága zneškodnilo zásahové komando, Kyjovsko je bez dealera

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Hned pět lidí se bude zodpovídat z výroby drog na Hodonínsku. Podle policie nepatřili mezi žádné malé ryby, jejich zadržení udělalo z pervitinu na Kyjovsku vyloženě nedostatkové zboží. Ozbrojenou skupinu zneškodnila rychlá akce.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah proti dealerům drog v Hodoníně Video: Policie ČR

 
Článek

Základem skupiny byl podle mluvčího hodonínské policie Petra Zámečníka osmadvacetiletý muž se zkušenostmi s výrobou drog, který byl už v minulosti trestaný.

„Muž z Kyjovska podle našich poznatků a zjištění vyráběl drogu třikrát až čtyřikrát týdně v rozsahu 20 až 70 gramů na jeden var,“ uvedl mluvčí.

V roce 2012 jej policisté zadrželi a obvinili za stejnou činnost. Stačil si odsedět trest za násilnou a majetkovou trestnou činnost a po propuštění se opět vrátil k drogám. Policisté jeho aktivity několik měsíců monitorovali a sbírali důkazy. Zjistili, že spolu s ním se na provozu drogové laboratoře podílela stejně stará partnerka, třiatřicetiletý pomocník a dva lidé, obstarávající léky.

Foto: Policie ČR

Zbraně skupiny výrobců drog.

”Partnerka a pomocník mu ve výrobě drog aktivně pomáhali nebo zajišťovali pomůcky, chemikálie a prostory potřebné pro výrobu. Za odměnu dostávali část vyrobené drogy. Při domovních prohlídkách byly u nich nalezeny předměty a chemikálie sloužící k výrobě pervitinu a dvě kompletní varny. U partnerky jsme ještě navíc našli téměř 200 gramů sušené marihuany,“ dodal mluvčí.

Léky vozili ze Slovenska

Sedmadvacetiletý zásobovač skupiny měl na Slovensku vazby na lékárny, kam jezdili pro léky na výrobu drog. Druhý, jednadvacetiletý komplic, platil nákupy a za to inkasoval polovinu vyrobené drogy. Část spotřeboval, zbytek prodal. Herny v Kyjově tak byly místem, kam pro pervitin mířili konzumenti z Hodonínska a dalších okresů.

Foto: Policie ČR

Zbraně skupiny výrobců drog.

V okamžiku, kdy měli policisté dostatek důkazů, přistoupili k zátahu na výrobce.

„Byl velmi obezřetný a často měnil místa, kde k výrobě docházelo. Nedalo se proto předem určit, kdy a kde k výrobě dojde a kudy povede jeho cesta,“ upozornil mluvčí. Akce musela navíc současně udeřit na všechny členy skupiny, kteří mohli být, a jak se ukázalo, také byli ozbrojeni.

Foto: Policie ČR

Část zabavených věcí výrobců drog.

„K zadržení jsme si přizvali zásahovou jednotku, jejíž členové profesionálním zákrokem zajistili vozidlo, v němž výrobce cestoval i s 22 gramy právě vyrobené drogy. Policisté u něj nalezli dvě střelné zbraně, nůž, boxer a teleskopický obušek. Další střelnou zbraň jsme našli při domovní prohlídce u partnerky,“ upřesnil Zámečník.

Přišel si i na 100 tisíc týdně 

Vůdce gangu skončil ve vazbě s vyhlídkou až na desetiletý trest odnětí svobody, ostatní jsou stíháni na svobodě.

„Týdně si mohl za drogy přijít až na sto tisíc korun. Přitom ale v podstatě neměl žádný majetek, všechny utržené peníze prohrál ve výherních automatech. I přes desetitisícové až statisícové příjmy neměl ani na zaplacení ubytování,“ doplnil mluvčí.

Že byla akce úspěšná, potvrzují podle něj i poznatky o současném nedostatku a problematickém shánění pervitinu na Kyjovsku a blízkém okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám