Hlavní obsah

Personální změny u policejních špiček na západě Čech. Vilda střídá Macháček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U policejních špiček na západě Čech se chystají personální změny. Krajského ředitele v Plzni Jaroslava Vilda nahradí jeho karlovarský protějšek Petr Macháček. „Policejní prezident ustanovil na služební místo ředitele Krajského ředitelství Plzeňského kraje generála Petra Macháčka, a to s účinností od 16. července,“ potvrdil Právu mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Foto: Policie ČR

Policejní ředitel Petr Macháček

Článek

Důvodem změn je Vildův odchod do civilu.

„Vedly mě k tomu osobní důvody,“ řekl Vild, který do Plzně přišel před třemi lety z pozice náměstka policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování. Právě na plzeňském krajském policejním ředitelství začínal v roce 1991 svoji služební kariéru.

Kdo obsadí Macháčkovo místo, zatím podle mluvčího prezidia není jasné. „Řízením karlovarské policie bude dočasně pověřen některý z jeho náměstků,“ dodal Moravčík. Neoficiálně se jako o Macháčkově nástupci mluví o dosavadním karlovarském městském řediteli Michalu Šavrňovi. Ten by ale musel projít výběrovým řízením.

Macháček nastoupil do funkce karlovarského krajského ředitele v roce 2017 po 19 letech služby u policie. V květnu 2022 získal generálskou hodnost.

Do Česka se přesouvají rodiny mafiánských bossů z postsovětských zemí, varuje policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám