Hlavní obsah

Pekař se zastřelil bondovskou rekvizitou

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Oblíbenou rekvizitou tajných agentů - střílející tužkou, se koncem minulého týdne v Chomutově smrtelně zranil osmatřicetiletý muž. Pro svou práci přitom nepotřeboval ani nože v podrážkách ani prudký jed v prstenu. Nelegálně drženou maličkou zbraní se zastřelil pekař hypermarketu Globus.

Foto: Ludmila Brousilová

Cyklistický závod Vařákovy paseky se v letošním roce jede už po třinácté

Článek

"V osudný okamžik byl sám, zbraň měl schovanou v kapse. Spustila nešťastnou náhodou. Jak si sedal, vystřelila. Projektil muži zasáhl břicho a plíce," řekl Právu jeden z chomutovských policistů.

Pekařovo zranění bylo tak vážné, že ho letecká záchranná služba transportovala do nemocnice v Ústí nad Labem. Život mu však lékaři nezachránili, zemřel v pondělí.

Co se přesně osudný den v pekárně stalo, se už nikdo nedozví. V okamžiku, kdy zbraň podobná plnicímu peru vystřelila, byl pekař sám. Cizí zavinění vyloučila i pitva.

Se zbraní mohl chodit měsíce

Kde vlastně nešťastník ke střílející tužce přišel, se nepodařilo zjistit. Není vyloučeno, že si ji koupil na nějaké burze nebo na trzích. Navzdory tomu, že ji zákon považuje za nebezpečnou a její používaní zakazuje, je relativně snadno dostupná.

Podle prodejce střelných zbraní a střeliva, který si nepřál být jmenován, používali životu nebezpečné tužky například agenti americké zpravodajské služby CIA. "Nebyly to sice příliš spolehlivé zbraně, ale byly nenápadné a jejich výroba velmi jednoduchá. Sestrojit ji dokáže každý průměrný zámečník," tvrdí prodejce.

Se svou bondovskou hračkou mohl muž chodit do práce měsíce, aniž by si někdo všiml, že je ozbrojený. Střílející tužka mu klidně mohla čouhat z kapsy a muž by tím nevzbudil ani stín podezření.

Životy nakupujících prý neohrozil

Podle zástupce ředitele chomutovského hypermarketu Martina Proška ozbrojený pekař neohrozil zdraví ani životy nakupujících. "Pekárna společnosti Biebelhausener Mühle je oddělená, její zaměstnanci do obchodu vůbec nepřijdou. Pečivo nechávají v uličce, kam si pro něj chodí naši lidé," řekl Právu.

Pekařovo smrtelné zranění je podle něj jediným závažným pracovním úrazem, k němuž v areálu za dobu existence hypermarketu došlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám