Hlavní obsah

Pedofil skončí za útok na školačku na 12 let ve vězení

PRAHA

Dvanáctileté vězení jako definitivní trest pro pětatřicetiletého pedofila vynesl v pondělí v odvolacím řízení pražský vrchní soud. Jiří Mlíka byl odsouzen za to, že loni v únoru pohlavně zneužil a poté se pokusil zavraždit sedmiletou školačku ve Vysokém Mýtě.

Foto: Jana Bečková

Vstup na Knihov

Článek

Vrchní soud tak dnes potvrdil březnový verdikt Krajského soudu v Hradci Králové, podle něhož Mlíka oslovil svou budoucí oběť a přesvědčil ji, že je doktorem, kterého za ní posílá její matka. Dívku tak vylákal do bytu, kde ji přikázal, aby se svlékla a začal ji osahávat. Školačka začala plakat a bránit se. Odsouzený se ji následně snažil umlčet tím, že ji rdousil. V jednom okamžiku náhle zazvonil telefon, dívce se podařilo vytrhnout a z bytu uprchnout.

Posttraumatická porucha

Podle znaleckých posudků dívka po útoku trpěla vážnou posttraumatickou poruchou, její stav se ale po roce od události zlepšil. "Samu událost nevnímá jako trvale zraňující, ale zůstane pro ni mementem. Prognóza je nejistá, hlavně co se týče období dospívání," citoval soudce posudek. Podle psychiatrů a psychologů nelze nyní s jistotu říci, jaký bude mít otřesný zážitek vliv na dívčino sexuální zrání a jak bude reagovat na erotické zážitky. Výsledkem je již nyní podle odborníků silná závislost na matce a strach ze společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Pedofil za pokus vraždy školačky dostal 12 let

Královéhradecký krajský soud ve čtvrtek potrestal dvanácti lety vězení pětatřicetiletého Jiřího Mlíku za pohlavní zneužití a pokus o vraždu sedmileté školačky...

Výběr článků

Načítám