Hlavní obsah

Patnáctiletý recidivista utekl z ústavu a kradl vše, co viděl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Albrechtice

Teprve patnáctiletý klient výchovného ústavu skončil v rukou policistů poté, co se na útěku dopustil na Bruntálsku několika vloupání. Mladík byl v minulých dnech obviněn hned ze tří krádeží a vzhledem k jeho nepolepšitelnosti ho hned poslal soud na návrh policie do vazební věznice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík byl na útěku z výchovného ústavu celý měsíc. I proto má nyní na krku hned obvinění ze čtyř trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí, krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a také z porušování domovní svobody.

„Policisté mu prokázali hned tři vloupání, z toho dvě spáchal se stejně starým kamarádem,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Pavla Tušková.

Oba mladíci nejprve ve Městě Albrechticích vnikli do stolárny, kde odcizili skútr a vozili se s ním na poli, kde ho pak zanechali. Poté se ve stejném městě vloupali do restaurace, odkud si odnesli cigarety a cukrovinky.

Poslední skutek spáchal obviněný chovanec sám. V obci Opavice vnikl do rodinného domku, odkud ukradl mikinu, pití a cukrovinky. Násilným vniknutím způsobil škodu za 13 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám