Hlavní obsah

Pašeráci si prosekali vlastní cestu hraničním lesem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Vynalézavost pašeráků zřejmě nezná hranic. To potvrdil případ převozu kradených aut ze Slovenska na Ukrajinu. Podle sobotního vydání listu Národná obroda autíčkáři nelenili a místo podplácení celníků se loni vydali doslova vlastní cestou - na hranicích se prosekali lesem a k východnímu sousedovi převezli několik terénních aut.

Foto: Policie ČR

Portrét neznámého pachatele

Článek

Pašeráci si nedělali těžkou hlavu ani z toho, že náročným horským terénem prochází ozbrojenými policisty střežená "čára".

Zloději byli zruční řidiči

"Z naší strany je tam především hustý porost, ale na ukrajinské straně vysekali les až do hloubky 60 metrů. Je tam velmi strmý svah, takže šlo zřejmě o mimořádně zručné řidiče, kteří navíc velmi dobře znali terén.

Policisty zaskočili, nikdo nemohl ani ve snu předvídat, že se někdo o něco podobného pokusí," uvedl ředitel odboru hraniční a cizinecké policie v Prešově Milan Štinár.

Převaděč Vasile potřeboval auta

V současnosti již zřejmě nikdo nezjistí, kolik aut pašeráci převezli "po vlastní cestě" na Ukrajinu. Mezi policisty se mluvilo o šesti autech, na místě se našly stopy po dvou vozech.

"Naléhavě potřebovali převézt tři terénní vozy pro Vasileho z Berezného, jednoho z největších organizátorů převaděčství na Ukrajině," cituje deník muže z místního podsvětí, který si nechává říkat Oleg. V té době se totiž začínal zpřísňovat režim na hraničním přechodu ve Vyšném Německém, navíc podle Olega byla zásilka aut horkým zbožím.

Obvykle však takový postup není nutný, "vždy se najde někdo, kdo se za pěkný úplatek otočí zády", dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám