Hlavní obsah

Paraglidistu v Krkonoších poslal vítr do stromů, na hasiče čekal v 12 metrech

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černá Hora

Nepříjemný start prožil v pátek dopoledne paraglidista, který ke svému letu odstartoval z Černé hory v Krkonoších. Hned po startu skončil v lese v korunách stromů. Na pomoc mu musely přijet dvě jednotky hasičů.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Paraglidista visel v Krkonoších na stromě

Článek

„Během startovacího manévru zachytil paraglidistu poryv větru a zanesl ho rovnou do lesního porostu mezi stromy. Křídlo se zachytilo o špičky stromů, člověk pak zůstal viset ve výšce asi 12 metrů, nehoda byla ohlášena bez zranění,“ popsala událost mluvčí hasičů Martina Götzová.

Skončil jsem na stromě, volal hasičům paraglidista v Beskydech

Krimi

Na místě byli podle jejích informací mezi hasiči také tři příslušníci s lezeckou specializací. Aby se k paraglidistovi dostali, spojili dohromady několik žebříků, které také důkladně zajistili.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana paraglidisty v Krkonoších

„Pomocí lanové techniky pak provedli lezci jištění shora, člověk se sám od padáku odpojil a jištěný se dostal po žebříku dolů. Hasiči poté vystoupali i pro samotný padák a sundali jej dolů,“ dodala Götzová s tím, že nikdo nebyl zraněn a také křídlo zůstalo prakticky nepoškozeno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám