Hlavní obsah

Paraglidistka v Beskydech za letu vypadla ze sedačky

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydy

Horská služba a záchranáři se ve čtvrtek večer snažili v Beskydech zachránit život paraglidistky ve středním věku. Ženu se však nepodařilo oživit. Nehoda se stala pod vrcholem Velkého Javorníku. Na místo vzlétl také vrtulník. Právo o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ženě nepomohl ani lékař z vrtulníku.

Článek

„Událost byla na operační středisko záchranné služby nahlášena ve čtvrtek v půl šesté večer. Na místo ihned vyjela posádka zdravotnické pomoci a vzlétl i záchranářský vrtulník s veškerým zařízením pro práci v podvěsu,“ popisoval Humpl. Na místo vyjeli v terénním vozidle i horští záchranáři.

Letečtí záchranáři při obhlídce předpokládaného místa události nejprve spatřili na stromě zachycený padák se sedačkou. Bohužel, paraglidistka z ní při letu vypadla. Záchranáři tak začali ženu hledat v zalesněném terénu, což nebylo vůbec jednoduché.

Ženu nakonec našla pěší hlídka horské služby, která ihned začala s oživováním. „Záchranářům se podařilo pomocí lanové techniky vysadit k zásahu z vrtulníku lékaře i s potřebným zdravotnickým vybavením a také dalšího horského záchranáře. V pokusech o záchranu ženy pokračovali až do 19.00,“ líčil dále mluvčí záchranářů.

Paraglidistku se jim však nepodařilo oživit, podlehla svým mnohočetným poraněním. Nebyla to jediná nehoda paraglidisty v první květnový den v Beskydech. Odpoledne hasiči zachraňovali z vysokého stromu polského paraglidistu. Ten však měl štěstí, nehodu přežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám