Hlavní obsah

Pád letadla na Rokycansku způsobila technická závada, pilot nestačil přistát

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technické problémy byly příčinou sobotního pádu sportovního letadla na Rokycansku. Při nehodě se zranila dvoučlenná posádka stroje.

Na Rokycansku u dálnice D5 spadlo letadlo Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Pilot se snažil přistát na blízkém letišti u Rokycan, ale už tam nedoletěl a skončil převrácený v poli,“ řekl v neděli Právu Zdeněk Doubek z Letecké amatérské asociace, která nehodu vyšetřuje. Podle něj zatím není zcela jasné, o jakou závadu se jednalo „To bude předmětem šetření,“ dodal.

Letadlo spadlo okolo půl třetí odpoledne poblíž dálnice D5 ve směru na Prahu. Sedmasedmdesátiletý pilot se zranil lehce a byl při vědomí. Jeho spolucestující byl zraněn těžce. „Záchranná služba z místa transportovala vrtulníkem muže, ročník 1938, po resuscitaci se zajištěnými dýchacími cestami ve velmi vážném stavu,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Podle mluvčí policie Dagmar Jirouškové se letadlo při nouzovém přistání převrátilo na kabinu. „Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu,“ dodala Jiroušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám