Hlavní obsah

Pád lanovky na Ještěd se šetří jako obecné ohrožení, zjišťování příčin potrvá měsíce

Liberec

Tragický pád lanovky na Ještěd v Liberci šetří policie pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, uvedl krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Z vyjádření mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala vyplynulo, že vyšetřování příčin potrvá nejspíš měsíce. Bude nutné zjistit technický stav dráhy, inspektoři se budou zaobírat i její dokumentací.

Zřícená lanovka na JeštědVideo: Aktu.cz

 
Článek

Kabina lanovky na Ještěd, která jela dolů, spadla v neděli kolem půl druhé odpoledne. V době pádu v ní cestoval jen průvodčí, který utrpěl zranění neslučitelná se životem. Z druhé kabiny, která nespadla, záchranáři evakuovali 13 cestujících a průvodčího. Zraněn nikdo další nebyl.

V Liberci spadla kabina lanovky na Ještěd, zahynul průvodčí

Krimi

Nehoda lanovky na JeštědVideo: Aktu.cz

Policie pád lanovky šetří pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, zároveň žádá o pomoc případné svědky neštěstí, obrátit se mohou na linku 158.

Foto: ZZS Libereckého kraje

Kabina spadlé lanovky

Příčiny neštěstí šetří i Drážní inspekce. „Vyšetřování bude trvat několik měsíců, podle zákona máme na vyšetření mimořádné události na drahách až 12 měsíců,” uvedl její mluvčí. Inspektoři se budou zabývat jak dokumentací, tak i tím, jak vypadaly technické prohlídky nebo vyjádřením pracovníků dráhy.

FOTO: Tragický pád lanovky na Ještědu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám