Hlavní obsah

Vážně nemocný pacient udeřil sestru, pak vyskočil z okna nemocnice

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jako ublížení na zdraví vyšetřuje policie sobotní incident v Mulačově nemocnici v Plzni. Sedmačtyřicetiletý pacient tam ve tři ráno při pokusu o útěk z oddělení fyzicky napadl zdravotní sestru a poté vyskočil z okna a zranil se. Později v nemocnici zemřel.

Foto: Mapy.cz

Mulačova nemocnice

Článek

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví. V současné době zjišťujeme, jak se incident odehrál,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Veronika Hokrová. Muž sestřičku udeřil do obličeje.

Co bylo příčinou smrti pacienta, který pochází z Ukrajiny, není zatím jasné. „Více budeme vědět až po soudní pitvě,“ doplnila Hokrová.

Podle informací Práva muž vyskočil nejprve z balkonu druhého patra na balkon prvního patra a pak na zem. Každý skok je hluboký asi tři metry. Následně se zraněný a krvácející motal ve vnitrobloku nemocnice mezi zaparkovanými auty, kde ho zadržela policie.

Pacient bodl v nemocnici v Pelhřimově muže

Krimi

Mluvčí nemocnice Eva Milerová potvrdila, že sestra musela být ošetřena a je v pracovní neschopnosti.

Podle dobře informovaného zdroje pacient útěkem zřejmě reagoval na nepříjemnou diagnózu, kterou mu lékaři oznámili. Měl totiž vážně nemocná játra a šance na vyléčení už byla mizivá. „Svoji roli sehrál zřejmě stres a psychika,“ dodal zdroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám