Hlavní obsah

Ozbrojený schizofrenik Jetmar skončil po zadržení na psychiatrii

Právo, vor

Na psychiatrii skončil 47 letý schizofrenik Jindřich Jetmar, kterého v pátek navečer dopadla na Děčínsku policie. Muž je podezřelý z přípravy vraždy svého psychiatra. Policie po něm začala pátrat v polovině ledna, když údajně vystřelil po strážcích Národního parku České Švýcarsko, kteří jej nachytali při vloupání do rekreační chaty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zadržený muž byl umístěn v psychiatrické léčebně,“ uvedla v neděli odpoledne krajská mluvčí policie v Ústeckém kraji Veronika Hyšplerová na otázku, zdali byla na muže po pátečním zadržení o víkendu uvalena vazba. „Vyšetřování nadále pokračuje,“ dodala mluvčí s tím, že víc se k případu zatím nemůže vyjadřovat.

„Hledaného muže se podařilo zadržet v pátek 1. března večer za pomoci zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky při pátrací akci v okolí obcí Janov a Růžová na Děčínsku,“ uvedla v sobotu mluvčí policie v Ústeckém kraji Veronika Hyšplerová. Policisté podle mluvčí obklíčili dva objekty a v jednom z nich našli hledaného muže.

Policie po muži pátrala od poloviny ledna, kdy ho strážci národního parku přistihli při vloupání do chaty. Muž na ně údajně vystřelil jednu ránu z pistole. Už předtím byl ale zadržená podezřelý z rozsáhlých vloupání a z přípravy vraždy. Podle nepotvrzených informací se chystal zabít svého psychiatra, u nějž se léčil se schizofrenií.

Muž se pohyboval hlavně na Děčínsku, v terénu, kde se velmi dobře vyzná. Policie v prvních dnech nasadila kolem padesáti lidí včetně příslušníků pořádkové jednotky. Hledaný muž byl podle policistů těžkým soupeřem. Je totiž zkušený tramp, horolezec a byl v armádě, kde prošel výcvikem přežití v terénu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám