Hlavní obsah

Ozbrojenci vyloupili Grandhotel Pupp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Karlovarský Grandhotel Pupp, který hostí nejednu hvězdu právě probíhajícího filmového festivalu, se stal v noci na středu terčem dvojice lupičů. Dva ozbrojenci vtrhli dovnitř, svázali recepčního a ukradli 730 tisíc korun.

Foto: Milan Haluška
Článek

Jak Právu sdělil ředitel hotelu Roman Vacho, loupež se stala v Parkhotelu kolem čtvrté hodiny ráno, kdy druhý zaměstnanec z recepce obcházel pokoje a sbíral objednávky na snídani. Parkhotel je přitom součástí Grandhotelu.

"Dva muži maskovaní kuklami vešli do recepce hotelu. Jeden z pachatelů přeskočil pult, přinutil recepčního odejít do vedlejší kanceláře, kde si přepadený musel kleknout na zem a sklonit hlavu," sdělila Novinkám mluvčí západočeské policie Helena Malotinská. Druhý lupič mezitím prohledal recepční pult, kde v pokladně našel 25 tisíc korun.

Pak oba donutili recepčního k vydání klíčů od sejfu, odkud vzali 705 tisíc korun. "Před odchodem přepadenému přelepili ústa lepící páskou a kovovými pouty ho připoutali ke stolu," dodala mluvčí Malotinská.

Loupež se obešla bez zraněných

Lupiči podle ředitele Vacha pracovníkovi za pultem recepce ani nikomu jinému neublížili.

Vacho vysvětlil, že tak vysoká částka je neobvyklá. Peníze se nashromáždily během víkendu a následujících dvou svátků. Chod hotelu prý přepadení nijak neovlivní.

"Hlavně chci říci, že jsem rád, že se pod přímou hrozbou palby zbraní nikomu nic nestalo," dodal na závěr.

Reklama

Výběr článků

Načítám