Hlavní obsah

Otrávená orlice z Bílých Karpat uhynula. Za dopadení traviče nabízí dárce 10 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Odměnu 10 000 korun za informace vedoucí k dopadení traviče, kvůli němuž na Hodonínsku uhynula mimořádně vzácná orlice královská, slibuje jistý milovník zvířat ze středních Čech. Orlice byla nalezena minulý čtvrtek v areálu Horňácké farmy v Hrubé Vrbce na Hodonínsku na úpatí Bílých Karpat. Zmateného dravce si převzali odborníci, orlici se ale již nepodařilo zachránit.

Odchyt otráveného orlaVideo: Horňácká farma

 
Článek

„Osobám, které jsou schopny něčeho takového, říkám nelidé. Někdo takový v sobě nemůže mít ani špetku lásky. Pátrání po těchto travičích je vždy mimořádně náročné. Právě proto jsem se rozhodl pomoci policii a poskytnout finanční odměnu,“ uvedl dárce, který nechce zveřejnit své jméno. Redakce jeho totožnost zná.

Policie Právu potvrdila, že eviduje nabídku odměny.

Na Hodonínsku odchytili otráveného orla královského i s vysílačkou

Krimi

„Bohužel příběh orlice skončil nešťastně,“ řekla Právu Iva Nováková Pavlíková z vedení Horňácké farmy.

Právě její zaměstnanci nalezli minulý týden orlici, jak sedí na zemi. Dravec byl zmatený a po příjezdu pracovníků záchranné stanice z Buchlovic se dokonce ukryl pod jejich auto.

Jed už v té době působil. Postupně pak ochromil organismus orlice tak, že uhynula. Už při odvozu na záchrannou stanici odborníci konstatovali, že šance na přežití je nulová.

Foto: Horňácká farma

Odchyt orla královského

Po pachateli pátrá policie. K úhynu dravce je zatím známo jen to, že jej způsobil nervový jed. Spekuluje se, že někdo záměrně rozmisťuje v Bílých Karpatech kousky masa napuštěné touto látkou.

Region je jednou z mála lokalit, kde lze majestátné orly královské spatřit. V Česku jsou jen na Moravě. Pozorováni byli na Břeclavsku i Přerovsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám