Hlavní obsah

Otec s dcerou vyletěl na Liberecku z bobové dráhy

Právo, Barbora Silná
Liberec

Ke třetímu případu pádu z bobové dráhy v posledním týdnu vyjížděli liberečtí záchranáři. V pondělí večer vypadl v Janově nad Nisou 40letý otec se svou 7letou dcerou z Belgie při jízdě z bobové dráhy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Právu to sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Moravcová s tím, že oba při pádu utrpěli zranění horní končetiny a hlavy. „Byli převezeni do jablonecké nemocnice,“ dodala Moravcová.

„Při jízdě udělali chybu jezdci, závada nebyla ani na bobu ani na dráze samotné,“ řekl Právu zaměstnanec dráhy v Janově nad Nisou Miroslav Malina. Zároveň dodal, že lidé jsou povinni si přečíst provozní řád dráhy a každý, kdo usedá do bobu poprvé, je na místě instruován.

„Mnoho lidí jezdí napoprvé pomalu, postupně se jim jízdy zalíbí a ztrácí potom zábrany. Vypadnout z dráhy mohou třeba tehdy, pokud například dva jezdci udělají protipohyb. Přirovnal bych to k jízdě na motorce do zatáčky, kdy spadnete, když dva spolujezdci udělají protipohyb anebo i sám jezdec,“ dodal Malina.

Muž si pamatuje jen, že jel rychle

Pondělním případem se zabývá také policie. „Zahájili jsme vyšetřování a úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělila Právu jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Zatím není podle policie jasné, proč otec s dcerou z bobové dráhy vyletěli. „Muž nám řekl, že si pamatuje na rychlou jízdu a první dvě až tři zatáčky. Potom z bobové dráhy vyletěli,“ konstatovala Sochorová. Předběžná doba léčení je u obou až šest týdnů.

U podobných dvou případů zasahovali záchranáři už minulý týden ve čtvrtek. Nejprve v Harrachově na bobové dráze vypadl z bobu 14letý chlapec. Odpoledne pak v Janově nad Nisou vylétl 35letý muž z bobové dráhy a spadl na zem.

„Čtrnáctiletý chlapec byl s poraněními dolních končetin transportován do liberecké nemocnice. Muže po pádu z bobové dráhy v Janově nad Nisou převezli záchranáři na ambulanci jablonecké nemocnice s vícečetnými lehkými poraněními celého těla a obličeje,“ uvedla Moravcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám