Hlavní obsah

Ostravskému fanouškovi hrozí dva roky za rasistické pokřiky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie stíhá šestačtyřicetiletého fotbalového fanouška, který minulý týden během fotbalového utkání Baník Ostrava - Slovan Liberec vykřikoval rasistické urážky na adresu fotbalisty z hostujícího týmu. Muži hrozí až dva roky vězení, fotbalový klub Baník už mu na dva roky zakázal vstup na stadion.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na adresu fotbalisty tmavé pleti muž použil pojmenování jako černá svině a opice. „Během krátké doby a na základě dobré spolupráce s fotbalovým klubem kriminalisté už znají jméno důvodně podezřelého. Tím je muž ve věku 46 let. S policisty spolupracoval, komisaři své jednání přiznal a do výslechu uvedl, že se za svůj výrok stydí a hráči se již omluvil,“ uvedla v úterý mluvčí policie Eva Michalíková.

Policejní komisař muži sdělil ve zkráceném řízení podezření ze spáchání přečinu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a dále pak z přečinu výtržnictví.

Pomluvy, rasismus a křivé obvinění. Za nenávist na internetu hrozí i vězení, varuje policie

Krimi

Třicetiletý kolumbijský hráč se stal terčem urážek poté, co v nastavení opouštěl trávník po červené kartě. Případem se začala zabývat i disciplinární komise, která s Baníkem zahájila řízení.

Muž se za své výroky omluvil a hájil se tím, že se nechal strhnout emocemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám