Hlavní obsah

Osmnáctiletí přepadli trojici vrstevníků. Jednoho donutili lhát matce do telefonu

– Cheb

Policie obvinila dva 18leté mladíky z Chebu, kteří v květnu vyhrožovali a okradli trojici vrstevníků. Jednomu z nich volala matka na právě ukradený mobil, a tak ho násilník donutil lhát o tom, co se děje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přepadení se odehrálo předminulý pátek večer, kdy dva mladíci procházeli kolem skupiny mladistvých chlapců a oslovili je s žádostí o cigaretu. Ze strachu si s nimi následně sedli na lavičku.

„Poté měl jeden z osmnáctiletých mladíků všem třem chlapcům prohledat ledvinky či batohy a z nich jim vzít mobilní telefon, finanční hotovost nebo pár bot,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Útočník bezdůvodně napadl ženu na přechodu, pak utekl

Krimi

Během několika minut však na právě ukradený mobil volala matka jednoho z chlapců, který ho zvedl a snažil se naznačit, že potřebuje pomoc. Jeden z násilníků si toho ovšem všiml a donutil ho, aby dal mobil na hlasitý odposlech. Pod hrozbou napadení ho rovněž donutil, aby matce řekl, že je na jiném místě.

Naštvaný senior si šel vyřešit spor s bývalým kamarádem. Nůž mu zabodl do stehna

Krimi

„Po ukončení hovoru měl osmnáctiletý mladík trojici začít vyhrožovat, že pokud o tom, co se stalo, někomu řeknou, tak si je najdou a zabijí je,“ konstatoval Kopřiva.

V nestřeženém okamžiku pak trojice utekla i bez některých věcí. Druhý den to napadení spolu s rodiči oznámili na policii. Ta mladíky dopadla po pěti dnech a obvinila je z vydírání a jednoho také z krádeže. Hrozí jim čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám