Hlavní obsah

Ošidil stát o 30 miliónů a léta si cestoval po světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté pátrají po odsouzeném Michalu Matajovi, který si krácením daní přišel na třicet miliónů korun. Před rozsudkem před šesti lety utekl ze země, nyní se podle kriminalistů může pohybovat opět na území Česka a pokračovat v protiprávním jednání pod falešnou identitou. V sobotu to uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Hledaný Michal Mataj

Článek

Hledaného soud odsoudil za krácení daně k nepodmíněnému šestiletému trestu odnětí svobody.

”Muž na nic nečekal a ještě před odsuzujícím rozsudkem utekl z republiky. Sebou vzal své děti z prvního manželství a současnou manželku. Jejich putování světem trvalo několik let,”  uvedl Hulan.

Prošetřováním kriminalisté zjistili, že si to po útěku z ČR namířil do Austrálie. Odtamtud se posléze přesunul do Spojených arabských emirátů, odkud pokračoval se všemi rodinnými příslušníky do Brazílie. Z této destinace se posléze přesunul do Německa, kde předal děti svým příbuzným a ti je vrátili jejich matce. Hledaný pak opět zmizel neznámo kam.

Kriminalisté se důvodně domnívají, že tento muž se v současné době zdržuje někde na území ČR. ”Je také důvodný předpoklad, že se i nadále věnuje protiprávnímu jednání, v rámci kterého vystupuje pod falešnou identitou nebo falešnými identitami,” dodal mluvčí.

Policisté proto prosí při pátrání o pomoc širokou veřejnost. Pokud by kdokoli věděl, kde se hledaný zdržuje a pod jakou identitou vystupuje, má tyto informace sdělit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám