Hlavní obsah

Opilý taxikář ujížděl policistům v protisměru s šestiletou dcerou

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Ve středu chtěl 52letý taxikář z Frýdku-Místku ujet policejní hlídce v protisměru. Opilý a navíc s šestiletou dcerkou za zády. Policisté už řidiče obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě a přečinu poškozování cizí věci a výtržnictví. Ve vězení může strávit až šest let.

Článek

Zjevně podnapilého šoféra Škody Octavia zaregistrovali strážníci frýdecko-místecké městské policie ve středu okolo 18 hodiny. Snažili se ho zastavit, na světelný signál stop však nereagoval a dál ujížděl centrem města.

„Když ho nakonec strážníci zastavili a chystali se u něj provést dechovou zkoušku, zařadil zpátečku a začal i s šestiletou dcerou na zadním sedadle ujíždět v protisměru,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Po několika desítkách metrů ale musel na chvíli zastavit, protože mu do cesty vjel autobus. „Strážníci ho dojeli a vyzvali k vystoupení z auta. Muž se však ve voze zamkl a nakonec se zase rozjel proti strážníkům. Ti museli před autem uskakovat,“ informoval mluvčí s tím, že nakonec úmyslně naboural do služebního vozidla městské policie, které stálo za ním.

Tím už však mužovo běsnění skončilo. „Strážníci vybili sklo u dveří auta a vytáhli ho z něho ven,“ dodal Žurovec.

Po zadržení putoval řidič k vystřízlivění na záchytku. Pro dceru si přijela její matka. Při potrestání bude pro řidiče přitěžující okolností, že ohrozil také malé dítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám