Hlavní obsah

Opilý strojvůdce nejdříve boural s autem a pak chtěl řídit vlak z Protivína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protivín

Hned dvakrát řešili policisté v úterý na Písecku opilého strojvůdce středního věku. Nejdříve boural s osobním automobilem a pak se vydal do služby. V podnapilém stavu chtěl řídit vlak z Protivína.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

„Protivínští policisté muže nejdříve řešili po 16. hodině, když nalezli v příkopě u obce Skály havarovaný vůz značky Škoda. Muž jako řidič postával u auta a v pořádku nebyl. Nadýchal 2,6 promile alkoholu,“ sdělila Novinkám mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Upozornila, že tím příběh podnapilého muže ještě nekončil. O pět hodin později přijal operační důstojník informaci o strojvůdci v Protivíně, který je pod vlivem alkoholu. Na hlavní nádraží vyrazili písečtí policisté. „Provedli u strojvůdce vlaku dechovou zkoušku, která byla pozitivní s hodnotou 1,5 promile,“ upozornila mluvčí a dodala, že překvapení policistů bylo ještě větší, když zjistili, že se jedná o stejného muže, který měl dopravní nehodu u obce Skály.

Muži hrozí obvinění z obecného ohrožení pod vlivem návykové látky se sazbou až tři roky vězení.

Vlak z Komárna lidem nikde nezastavil, strojvedoucí nadýchal 2,5 promile

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám