Hlavní obsah

Opilý senior naboural v Přerově do čtyř aut. Na místě přišel o řidičský průkaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Čtyři auta stihl poškodit v Přerově opilý senior, než sám se svým vozidlem skončil na chodníku s utrženým kolem. Na místě přišel o řidičský průkaz a čeká jej trestní řízení. Novinkám to ve středu sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Jízda opilého seniora skončila na chodníku, jeho auto zůstalo stát s utrženým kolem.

Článek

Případ se stal v úterý po poledni. „Starší muž jel jednosměrnou ulicí Kabelíkova ve vozidle Škoda Karoq. Při jízdě ztratil kontrolu nad řízením a levou částí auta narazil postupně do čtyř podélně stojících vozidel.

Po nárazu do posledního z nich bylo auto řidiče odhozeno na druhou stranu, kde zůstalo stát s utrženým kolem na části přilehlého chodníku,“ uvedla mluvčí.

Policisté z oddělení hlídkové služby provedli podle ní u řidiče dechovou zkoušku, která potvrdila, že řídil pod vlivem alkoholu.

Opilý senior nezvládl na okraji Prostějova vytočit kruhový objezd

Krimi

„Naměřené hodnoty byly docela vysoké, a to 2,17 a 2,23 promile. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem bio materiálu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo,“ konstatovala mluvčí.

Přesný věk řidiče policie neuvedla. „Mohu říci, že měl více než šedesát let,“ podotkla Zajícová. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 260 tisíc korun.

„Nezodpovědný řidič přišel na místě o řidičský průkaz, a navíc je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR, Novinky

Starší řidič postupně naboural do čtyř aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám