Hlavní obsah

Opilý Rus naboural u Českého Těšína auto plné Irů

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Dvě a půl promile alkoholu v dechu naměřili policisté dvaatřicetiletému Rusovi, který trvale žije v ČR. Ten ve čtvrtek na silnici I. třídy poblíž Českého Těšína naboural do Opelu Zafira, ve kterém cestovali čtyři Irové. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Nabouraný Opel Zafira

Článek

Auta se srazila před 20. hodinou. „Cizinec jel v osobním vozidle Škoda Fabia od Českého Těšína na Karvinou. Při projíždění křižovatky nedal přednost v jízdě vozidlu Opel Zafira, které přijíždělo od státních hranic. V prostoru křižovatky došlo ke střetu, a přestože škodovka byla po kolizi pravděpodobně částečně odhozena na betonovou bariéru, cizinec v jízdě pokračoval,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že Rusa zadrželi policisté až v místě jeho bydliště. „Dechová zkouška u něj byla pozitivní, policisté mu naměřili 2,45 promile. Při opakované zkoušce byla hodnota vyšší, přístroj ukázal 2,55 promile alkoholu v dechu,“ informovala mluvčí.

Policisté cizince zadrželi a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Zároveň mu zadrželi řidičský průkaz.

V době střetu cestovali v opelu čtyřiatřicetiletý muž, padesátiletá žena a dvě dívky ve věku 15 a 16 let. „Žádná osoba nebyla zraněna, na vozidlech je předběžná škoda 110 tisíc korun,“ upřesnila policejní mluvčí Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám