Hlavní obsah

Opilý řidič v Plzni srazil chodce, který letěl desítky metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Těžce zraněný skončil v nemocnici 25letý muž poté, kdy ho srazil opilý řidič dodávky v Plzni. Náraz mladíka odmrštil do vzdálenosti zhruba 25 metrů. Nehoda se stala na přechodu pro chodce, který ale byl v tu chvíli uzavřený.

Foto: Policie ČR

Dodávka mladíka srazila na uzavřeném přechodu pro chodce

Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek ráno na plzeňské Klatovské třídě, kterou mladík přecházel nedaleko křižovatky s Dobrovského ulicí.

Šel sice po přechodu, ale ten byl kvůli stavebním pracím uzavřený. Smetla jej dodávka Peugeot Boxer.

Náraz chodce podle vyšetřovatelů odmrštil do vzdálenosti zhruba 25 metrů od místa střetu. Mladík dopadl na vozovku a při příjezdu záchranářů byl při vědomí.

„Se středně těžkým zraněním jsme jej transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Kamion na D1 u Vyškova srazil chodce, ten na místě zemřel

Krimi

Policisté uvedli, že řidič dodávky nadýchal alkohol. „U zraněného chodce byl alkohol na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou, ale u 47letého řidiče vyšla pozitivně,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že přístroj ukázal hodnotu 2,16 promile.

Příčiny, okolnosti a míru zavinění při nehodě policisté dál vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám