Hlavní obsah

Opilý řidič srazil na Přerovsku ještě opilejšího cyklistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Osobní auto srazilo v pondělí odpoledne u Radvanic na Přerovsku cyklistu. Řidič (43) auta jel pod vlivem alkoholu, cyklista (58) jej před jízdou zkonzumoval ještě více. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Cyklista po nárazu vyletěl na čelní sklo auta.

Článek

K nahlášené dopravní nehodě osobního vozidla a cyklisty vyjížděla podle ní hlídka dopravních policistů do katastru obce Radvanice o půl páté odpoledne.

„Na místě policisté zjistili, že cyklista jel ve směru na Lazníky a znenadání přejel do protisměru, kde vjel přímo do cesty osobnímu vozidlu Kia, a došlo k čelnímu střetu. U obou účastníků proběhla dechová zkouška,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Cyklista skončil po prvotním ošetření v nemocnici.

Cyklista, který skončil se zraněním v nemocnici, nadýchal podle ní 1,91 promile alkoholu a druhý účastník 1,15 promile.

Řidič vozidla se v nemocnici podrobil odběru krve a nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Druhý provinilec je podezřelý z přestupku.

Škoda, která při kolizi vznikla, byla vyčíslena na 41 tisíc korun. Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám